Logo of Team Belgium

Pieter Devos is tweede geworden in de  Global Champions Tour. In de slotmanche in het Saoedische Riyadh moest de 36-jarige Vlaams-Brabander vrede nemen met een achttiende plaats. Zijn Britse concurrent Ben Maher deed met een tiende plaats beter en heeft in de eindstand elf punten voor op Devos. De Duitser Christian Ahlmann werd op zeventien punten derde.

De vijftiende en laatste manche van het lucratieve circuit werd gewonnen door de 23-jarige Ier Michael Pender. In een barrage met slechts vier ruiters liet die met de 11-jarige ruin Calais de Nederlanders Harrie Smolders (Monaco) en Jur Vrieling (Long John Silver) achter zich. De Zweedse Malin Baryard-Johnsson (Indiana) was de snelste van de barrageruiters, maar stootte als enige een balk af en strandde zo op de vierde plaats.

Niels Bruynseels leverde met Matador de beste Belgische prestatie. Met vier strafpunten werd hij dertiende.

Devos moest met Mom's Toupie acht strafpunten noteren. Abdel Saïd (Goldenstar) werd met twaalf strafpunten 24e,  Gregory Wathelet (Nevados) gaf op.

Ludo Philippaerts blijft de enige Belgische eindwinnaar van de Global Champions Tour. Hij won in 2006 de allereerste editie.

Belga