Logo of Team Belgium

Thomas Pieters heeft zondag het olympisch golftoernooi in de Japanse hoofdstad Tokio als beste Belg beëindigd met een gedeelde zestiende plaats, met 273 slagen, elf onder par, achter zijn naam. Thomas Detry werd gedeeld 22e met een score van 274.

Het goud ging op de Kasumigaseki Country Club naar de Amerikaan Xander Schauffele, die 266 slagen liet noteren, achttien onder par. Daarmee deed hij één slag beter dan de Slovaak Rory Sabbatini, die na een sublieme slotronde van tien onder par op de laatste dag nog stevig kwam opzetten. Zeven spelers eindigden met een totaal van 269 slagen op de gedeelde derde plaats. Zij maken in een onderlinge play-off nog uit wie er met het brons aan de haal gaat.

De 29-jarige Pieters zakte op de slotdag nog van de veertiende naar de zestiende plaats, met een ronde van 68 slagen, drie onder par.

Detry zette een ronde neer van 69 slagen, twee onder par, en tuimelde daarmee van de 14e naar de 22e plaats.

Op de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro eindigde Thomas Pieters op de vierde plaats. Het goud ging toen naar de Brit Justin Rose. Detry vierde zijn olympisch debuut in Japan.

Belga