Logo of Team Belgium

Play True staat in het teken van een zuivere sport. De bedoeling is om sporters, het sportpubliek en anderen vertrouwd te maken met de wereldwijde strijd tegen doping en met de redenen waarom dopinggebruik indruist tegen de geest van de sport en ernstige gezondheidsrisico’s inhoudt.

Het Wereldantidopingagentschap (WADA) moedigt alle landen en hun nationale antidopingorganisaties (NADO’s) aan om jaarlijks een Play True Day te organiseren. Dat kan één dag of een periode van verschillende dagen zijn, die het land of de antidopingorganisatie zelf kiest in functie van de nationale sportagenda.

De organisatoren in ons land zijnde enerzijds de vier nationale antidopingorganisaties (van de drie gemeenschappen en de gemeenschappelijke gemeenschapscommissie voor Brussel) en anderzijds de vertegenwoordigers van al de grote sportfederaties in België, met name het BOIC (Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité), de AISF (Association Interfédérale du Sport Francophone) en de VSF (Vlaamse sportfederatie), hebben als gemeenschappelijk doel een zuivere sport te promoten en informatie ter beschikking te stellen : “Samen willen we dit initiatief als een hefboom gebruiken om een sportgemeenschap te creëren waarin zuivere sporters zegevieren, waar sporters kiezen om zuiver te blijven uit zelfrespect en eerlijkheid tegenover hun medesporters, omwille van het waardevol en verbindend karakter van de sport.”

In 2018 zal de Play True Day in heel België plaatsvinden in het weekend van 31 augustus tot en met 2 september.

Aan elke sporter in België wordt gevraagd om die dagen ‘sportief’ mee te beleven.

Meer info