Logo of Team Belgium

Zo’n 10.500 atleten uit 206 NOC’s die toekomen in het Olympisch dorp in Rio deze zomer …. Daar komt heel wat bij kijken en vraagt een perfecte voorbereiding en organisatie. Chef de Mission van Team Belgium, Eddy De Smedt en Gert Van Looy, Games Manager, waren op 17 en 18 mei in Madrid voor de Pre-Delegation Registration Meeting voor Rio 2016.

De bedoeling van deze ‘Pre-Delegation Registration Meetings (Pre-DRM’s) is om de organisatie van de atleten bij hun aankomst in Rio in goede banen te leiden voor zowel het organisatiecomité Rio 2016 en voor de verschillende NOC’s.

“Tijdens de Pre-DRM’s worden zoveel mogelijk issues behandeld om zo de workload te verlichten bij aankomst van de verschillende delegaties in het Olympisch dorp.”, zegt Eddy De Smedt.

De Pre-DRM werd geleid door het Rio 2016 NOC Relations team en werd bijgestaan door het Accreditation and Sport Entries team. Zo worden tijdens de Pre-DRM’s de gegevens van de Pre-Valid Cards (accreditatiekaarten) nagekeken op juistheid vooraleer de definitieve accreditatiekaarten naar de respectievelijke NOC’s worden gestuurd.

Voor Team Belgium staan er zo’n 500 atleten, begeleiding en BOIC-staff op de longlist. Vermenigvuldig dat getal met het aantal NOC’s en je kan al raden waarom deze Pre-DRM’s hun reden van bestaan hebben.