Logo of Team Belgium

Op 22 januari 2016 nam Prof. em. Paul Van Cauwenberge het voorzitterschap van het Sportimonium over van Prof. em. Roland Renson. Prof. em. Roland Renson is de stichter, oprichter en bezieler van het Sportimonium te Hofstade in Zemst.

Prof. Van Cauwenberge is Neus-, keel- en oorarts, was diensthoofd van de Kliniek voor Neus-Keel-Oorheelkunde aan de UGent en UZGent, decaan van de Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen van de UGent en leidde de UGent als Rector gedurende twee ambtstermijnen, van 2005 tot 2013. In 2013 werd hij voorzitter van de Hogeschool Gent.

Naast zijn rectorschap van de UGent heeft professor Paul Van Cauwenberge heel wat bestuurservaring, onder meer als voorzitter van de Vlaamse Interuniversitaire Raad (2011-2013), voorzitter van de raad van bestuur van het UZGent (2005-2013) en voorzitter van het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek (2008-2009, 2010-2011). Hij is eredoctor van de Universiteiten van Kent, Antwerpen en Alexandropoulis. Wat betreft zijn betrokkenheid binnen de sport vermelden we zijn atletiek-activiteiten binnen Ajax Gent, zijn scheidsrechterschap binnen de KBVB, zijn aanstelling als Sportambassadeur van de Stad Gent, activiteiten binnen de Europese en Vlaamse Federatie Bedrijfssporten en lidmaatschap van de International Society of Olympic Historians, maar vooral zijn baanbrekende rol (samen met zijn collega-rector Paul De Knop van de VUB) in de erkenning van het statuut van student-topsporter.