Logo of Team Belgium

Op 10 juni mocht professor Guy Chéron in het Belfius Congress Center in Brussel uit handen van Pierre-Olivier Beckers de IOC-trofee ‘Sport en innovatie’ ontvangen.

Guy Chéron is directeur van de ‘Unité de recherche de neurophysiologie et de biomécanique du mouvement’ aan de Université Libre de Bruxelles. Hij ligt aan de basis van ‘Human Waves’, een spin off van deze onderzoeksgroep. Human waves ontwikkelt baanbrekende applicaties voor topsporters en hun coaches op vlak van blessurepreventie, stressbestendigheid en focus.

Ook dit jaar kreeg het BOIC de kans om een IOC-trofee uit te reiken. Het thema van dit jaar is ‘sport en innovatie’. Deze trofee gaat naar een persoon of organisatie die een nieuw idee of een nieuwe methode ten dienste stelt van de sport.

“Innovatie is een woord dat we vooral horen in de bedrijfswereld. Maar het heeft ook een enorm belang in de sport. In een wereld waar de kleinste details het verschil kunnen maken tussen winnen en verliezen, moeten atleten op zoek gaan naar nieuwe manieren om het beste uit zichzelf te halen. Dat is exact wat onze laureaat doet,” aldus BOIC-voorzitter Pierre-Olivier Beckers.