Logo of Team Belgium

Taekwondoka Raheleh Asemani heeft donderdag nipt naast een bronzen medaille gegrepen in de klasse tot 57 kilogram bij de vrouwen. Ze verloor in de kamp om het brons in de CariocaArena met een gouden score (1-0) van de Egyptische Hedaya Wahba. In de eerste drie rondes werd er niet gescoord in een tactisch gevecht.

"Jammer, niets aan te doen. Ik verlies met een gouden punt. Ik was er zo dicht bij, maar nu mis ik de medaille", reageerde de tot de Belgische genaturaliseerde Iraanse na haar verloren kamp. De taekwondoka was naar Rio gekomen met een duidelijk doel: haar nieuwe vaderland olympisch eremetaal bezorgen. "Ik wilde alleen maar een medaille, sorry", excuseerde Asemani zich zelfs, waarna ze teleurgesteld wegstapte.

Ook taekwondoka Jaouad Achab, nummer een op de olympische ranking, heeft donderdag geen bronzen medaille kunnen veroveren in de klasse tot 68 kilogram. In de kamp om het brons ging Achab met 11-7 onderuit tegen de Zuid-Koreaan Daehoon Lee, tweevoudig wereldkampioen en de vice-olympische kampioen van Londen.

"Hij is een van de allersterkste atleten want de vice-olympisch kampioen van Londen en de wereldkampioen. Maar ik had hem kunnen verslaan", legde Achab na afloop uit. "Op het einde stond ik 5-4 voor maar ik maakte een klein foutje. Ik wilde aanvallen maar verloor het evenwicht. Het was niet de juiste keuze en kreeg een trap tegen het hoofd."