Logo of Team Belgium

Testevents zijn een voorsmaakje, een generale repetitie zeg maar in aanloop van de Olympische Spelen. "READY STEADY TOKYO" is de officiële naam voor de testevents die Tokio 2020 zal organiseren. De boodschap achter de naam is: "We zijn klaar voor Tokio 2020. Laten we gefocust blijven.”

Tot mei 2020, zullen er in totaal zo’n 56 testevents worden gehouden, sommige tijdens geplande binnenlandse en internationale sportevenementen die plaatsvinden in Japan tijdens de aanloop naar Tokyo 2020, en 22 andere, bestaande uit speciale Olympische en Paralympische testevenementen worden georganiseerd door het organisatiecomité Tokyo 2020.

Testevents worden georganiseerd om de werking van de organisatie en de sportinfrastructuren te bevestigen en/of te verbeteren daar waar nodig. Ze maken deel uit van de voorbereidingen op de Spelen en worden georganiseerd door de internationale federaties en de nationale federaties en door het organisatiecomité van Tokio 2020.

Voor Tokio 2020 wil met deze testevenementen de teams trainen die verantwoordelijk zijn voor het beheer van evenementen tijdens de Spelen, met alle relevante betrokkenen om de Spelen in 2020 soepel te laten verlopen.

Het testprogramma is onderverdeeld in drie fasen
De eerste fase gaat van juni tot september 2019. De tweede golf van oktober 2019 tot februari 2020 en de laatste, die gaat over communicatiekanalen en organisatiestructuren, loopt van maart 2020 tot mei 2020.

Een overzicht van de verschillende sporttestevents.