Logo of Team Belgium

De Belgische volleybalmannen trekken in januari 2020 naar Berlijn voor het laatste olympische kwalificatietoernooi. Dat maakte de Belgische Volleybalbond dinsdag bekend. De Red Dragons, zesde op de Europese ranking, nemen het in hun groep op tegen Slovenië (CEV 7), EK-finalist Duitsland (CEV 10) en Tsjechië (CEV 11).

De Belgen vatten het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) in de Duitse hoofdstad Berlijn aan op zondag 5 januari, tegen Europees vicekampioen Slovenië (CEV 7). De Red Dragons kruisen op 6 januari de degens met gastland Duitsland (CEV 10), een dag later gevolgd door de wedstrijd tegen Tsjechië (CEV 11). De eerste twee van de groep spelen de halve finales. Europees kampioen Servië (CEV 1), Frankrijk (CEV 3), Nederland (CEV 9) en Bulgarije (CEV 8) zijn ondergebracht in de andere poule. Enkel voor de winnaar van het OKT is een ticket weggelegd voor de Spelen in Tokio. 

De Red Dragons krijgen in de Max-Schmeling Halle een laatste kans om naar de Spelen te gaan. In augustus kwamen ze niet in aanmerking voor de eindzege op het olympisch kwalificatietoernooi in Rotterdam, waar de Verenigde Staten uiteindelijk het olympisch ticket pakten. De Belgen verloren er met 0-3 van de VS en Nederland, Zuid-Korea ging met 3-0 voor de bijl. Op het voorbije EK werden de Red Dragons in eigen land door Oekraïne uitgeschakeld in de achtste finales. ze stegen een plaats op de Europese ranking. Rusland (CEV 2), Polen (CEV 3) en Italië (CEV 5) zijn al zeker van hun ticket voor de Spelen.

Yellow Tigers

Ook de Yellow Tigers nemen in januari deel aan het continentale olympische kwalificatietoernooi in Apeldoorn (Nederland). Naast de Belgen (CEV 9) en Nederland (CEV 3) nemen ook Turkije (CEV 4), Duitsland (CEV 6), Bulgarije (CEV 7), Polen (CEV 8) en Kroatië (CEV 10) en Azerbeidzjan (CEV 11).

(met Belga)