Logo of Team Belgium

De Red Lions hebben zich geplaatst voor de halve finale van het hockeytornooi. In de kwartfinale maakten de Belgen een achterstand op Spanje goed om uiteindelijk met 3-1 te winnen.

Het liep wel niet van een leien dakje tegen Spanje. De Spanjaarden kwamen op voorsprong na een controversiële "owngoal". Pas na de rust gingen de Red  Lions er alsnog op en over.

De Red Lions hebben de Spaanse armada tot zinken gebracht, maar aan de rust zag het er even naar uit dat de Spanjaarden onze rode vloot zouden enteren. Ondanks enorm Belgisch veldoverwicht, doken de Iberiërs de pauze in met een 0-1 voorsprong.

In de tweede helft rekende bondscoach McLeod op een sprankeltje magie om de match te doen kantelen.  Alexander Hendrickx maakte de vijfde Belgische strafcorner centraal voorbij de Spaanse goalie.

Erop en erover was het niet meteen, want amper seconden na de gelijkmaker puften de Lions van opluchting toen een Spaanse strafcorner op de paal uiteenspatte. Aan de overzijde was het twee minuten later wel raak: de Spaanse doelman gooide nog lijf en leden in de strijd om Hendrickx en Dockier het scoren te beletten, maar Tom Boon had geen genade: 2-1 voor de Lions.

Eindelijk kat in het bakkie, zou je dan denken, maar niets was minder waar. Met tien man (na een gele kaart voor Kina) moest Vanasch nog twee keer broodnodig tussenbeide komen. Drie minuten voor tijd zorgde Hendrickx alsnog voor het orgelpunt met zijn elfde doelpunt van deze Spelen.