Logo of Team Belgium

De Belgische nationale hockeyploegen bij de mannen en de vrouwen sluiten de komende dagen en week hun seizoen af met duels in de Hockey Pro League. Zaterdag en zondag is Groot-Brittannië de tegenstander van Red Lions en Red Panthers, komende week woensdag volgen de slotduels tegen Nederland. De wedstrijden worden in Ukkel achter gesloten deuren afgewerkt.

De Red Lions van bondscoach Shane McLeod staan met 18 punten uit 8 wedstrijden aan de leiding in de Hockey Pro League. Hun vorige interland dateert al van eind september.

Een dubbel duel in Düsseldorf tegen Duitsland luidde toen het einde in van een periode van zes maanden zonder interlands, na de wereldwijde uitbraak van het coronavirus. Het eerste duel in Duitsland werd met duidelijke 1-6 cijfers gewonnen, maar in de tweede wedstrijd moest een 1-1 gelijkspel worden toegestaan, waarna ze het bonuspunt in de shoot-outs lieten liggen.

Het worden dus interessante tests voor de Belgen, nog steeds nummer een op de wereldranking, tegen Groot-Brittannië, nummer zeven van de wereld. Zij verloren dinsdag nog met het kleinste verschil van Nederland (1-0). Met 5 punten uit evenveel wedstrijden staan de Britten op de negende en tevens laatste plaats in het klassement.

Na de dubbele confrontatie met de Britten volgt komende woensdag de clash met Nederland, momenteel de nummer drie in de Hockey Pro League. Vanwege de avondklok gaat die wedstrijd reeds om 18u30 van start. De Red Panthers van bondscoach Niels Thijssen, nummer twaalf op de wereldranglijst, krijgen met Groot-Brittannië de nummer vijf van de wereld voorgeschoteld.

Een taaie brok dus en bovendien hielden de Britten dinsdag Nederland nog op een 1-1 gelijkspel. In de Hockey Pro League staan ze op de vijfde plaats, één plaatsje hoger dan de Belgen die evenwel een wedstrijd meer gespeeld hebben. Woensdag volgt er een zware opdracht tegen Nederland, nummer een van de wereld in het vrouwenhockey.

Belga