Logo of Team Belgium

De Belgische hockeymannen vertoeven momenteel op stage in Chili. De olympische en wereldkampioenen leggen er de laatste hand aan hun voorbereiding op de twee duels in en tegen Argentinië van volgende maand in de FIH Pro League.

Bondscoach Michel van den Heuvel nam begin deze week met twintig spelers het vliegtuig richting Chili. Vincent Vanasch, Alexander Hendrickx en Thibeau Stockbroekx ontbraken maar sluiten dit weekend aan. Tom Boon, wiens partner één dezer dagen een baby verwacht, is niet van de partij. 

"Naast trainingen op het veld en fitnesssessies is het doel van de stage de groep verder te versterken door middel van workshops en teamactiviteiten", laat de hockeybond vrijdag weten.

Op de stage zal ook geoefend worden tegen Chili. Op maandag 7 februari reizen de Red Lions af naar Argentinië. Daar spelen ze op zaterdag 12 en zondag 13 februari in Buenos Aires tegen de Zuid-Amerikanen.

Elke wedstrijd zal worden voorafgegaan door een wedstrijd van de Red Panthers tegen hun Argentijnse collega's. De Red Lions zijn titelverdediger in de Pro League. In deze editie kwamen ze al vier keer in actie. Half oktober werd thuis twee keer gewonnen (6-1 en 5-3) van Duitsland, een maand later volgde een draw en verlies (2-2 en 2-1) in en tegen Nederland. De Red Panthers tellen twee zeges (tegen Duitsland) en twee nederlagen (tegen Nederland).

Belga