Logo of Team Belgium

De Red Lions hebben de groepsfase van het olympisch hockeytoernooi niet met een perfect rapport kunnen afsluiten. Tegen Groot-Brittannië bleven ze vrijdagavond steken op een 2-2 gelijkspel, maar achteraf reageerde niemand teleurgesteld.

"We zijn blij met dit punt. We hebben alles gegeven en tegen de Engelsen is het sowieso nooit gemakkelijk. Zij gaan altijd voluit. Wij hebben wat we willen en dat is de eerste plaats in onze groep", zei Tom Boon, die kort na de pauze de gelijkmaker binnenschoot. De Belgische topschutter is overigens helemaal hersteld van zijn kuitblessure die hem de eerste groepsmatchen kostte. "Mijn kuit is helemaal in orde", bevestigde hij.

Na vier overwinningen op rij waren de Lions al zeker van de eerste plaats en hun ticket voor de kwartfinale. "Daardoor was de druk misschien iets minder dan normaal", legt Arthur De Sloover uit. "Terwijl wij wel een ploeg zijn die een bepaalde vorm van druk nodig heeft om echt voluit te gaan. Ik maak mij dus niet te veel zorgen om dit gelijkspel."

Bondscoach Shane McLeod omschreef de match tegen de Britten als "een wedstrijd waar we door moesten". Dat zijn troepen voor het eerst deze Spelen niet konden winnen, wijt de Nieuw-Zeelander aan het feit dat "op topniveau 100 procent vereist is".

"Als je maar 90 procent bent, dan krijg je matchen zoals deze. Maar ik ben wel tevreden dat wij twee keer hebben teruggevochten na een achterstand. Op zich is 2-2 geen slecht resultaat." De Red Lions kunnen nu toeleven naar de kwartfinale van zondag tegen Spanje, de nummer vier uit de andere poule.

"Als wij ons beste hockey spelen, dan hebben we goeie papieren", onderstreept aanvoerder Felix Denayer. "Maar we zullen wel 100 procent moeten zijn. Ik herinner mij dat ze in de Pro League een 2-0 achterstand tegen ons ophaalden."  Ook Tom Boon is op zijn hoede voor de Spanjaarden.

"Het is een team dat altijd goed hockey brengt. Het zal een moeilijke match worden, waarin de details zullen beslissen." Of de Red Lions in hun kwartfinale op strafcornerspecialist Alexander Hendrickx kunnen rekenen, is nog afwachten. Hij kreeg tegen Groot-Brittannië in het tweede kwart een stick tegen het hoofd en moest bloedend naar de kant.

Na de wedstrijd bevestigde de Belgische hockeybond dat Hendrickx een aantal hechtingen kreeg, maar uit eerste onderzoek zou blijken dat hij geen hersenschudding opliep. De Red Lion moet wel 24 uur onder observatie blijven.

Belga