Logo of Team Belgium

De Belgische hockeymannen zijn aan een geweldig olympisch tornooi bezig. De Red Lions wonnen na hun eerste twee groepswedstrijden nu ook hun derde tegen wereldkampioen Australië. In het tennis dubbel bij de vouwen ging het minder goed.

De Red Lions (FIH-6) hebben dinsdag ook hun derde wedstrijd op het olympisch hockeytornooi in Rio de Janeiro gewonnen. Ze versloegen wereldkampioen Australië (FIH-1) met 1-0. Tanguy Cosyns scoorde het enige doelpunt van de partij in de 16de minuut.

Eerder namen de Belgen al met 4-1 de maat van Groot-Brittannië (FIH-4) en met 12-0 van Brazilië (FIH-30). Er volgen donderdag en vrijdag nog duels tegen Spanje (FIH-11) en Nieuw-Zeeland (FIH-8). De Belgen delen de eerste plaats in groep A met Spanje, dat ook zijn eerste drie wedstrijden won, en zijn al zeker van een plaats in de kwartfinales.

Flipkens en Wickmayer verliezen tegen Spaans duo

Kirsten Flipkens en Yanina Wickmayer hebben zich dinsdag op het tennistornooi niet voor de kwartfinales van het dubbelspel kunnen plaatsen. In de tweede ronde moesten de 30-jarige Antwerpse en de 26-jarige Vlaams-Brabantse in 1 uur en 48 minuten met 7-5, 2-6 en 6-2 het onderspit delven tegen de Spaanse vierde reekshoofden Garbiñe Muguruza en Carla Suarez Navarro, de nummers vier en twaalf van de wereld in het enkelspel.

"We hebben er hard voor gevochten, hebben alles gegeven", vertelde Wickmayer na de wedstrijd op court 2 van het olympisch tenniscentrum in Rio de Janeiro. "We spelen allebei een sterke match, maar het volstond net niet om van hen te winnen."