Logo of Team Belgium

De Europese hockeyfederatie (EHF) heeft donderdag bevestigd dat de komende Europese kampioenschappen volgend jaar (voorlopig) op de voorziene data, 20-29 augustus, zullen plaatsvinden in het Wagener Stadion in het Nederlandse Amstelveen. Helemaal zeker kan het EHF nog niet zijn, omdat nog niet duidelijk is wanneer de Olympische Spelen in Tokio, die dinsdag werden uitgesteld, ingepland zullen worden.

De Red Lions, nummer één van de wereld en regerend Europees kampioen na hun succes in eigen land in Antwerpen vorige zomer, zouden het op dat EK opnemen tegen vice-Europees kampioen Spanje (FIH-9), Nederland (FIH-3), Engeland (FIH-7), Frankrijk (FIH-12), Duitsland (FIH-6), Rusland (FIH-22) en Wales (FIH-18).

De poules zullen gevormd worden op basis van de wereldranking van begin 2021.

Bij de vrouwen nemen naast de Red Panthers (FIH-11), zesde op het vorige EK, titelhouder Nederland (FIH-1), Duitsland (FIH-4), Engeland (FIH-5), Spanje (FIH-7), Ierland (FIH-8), Italië (FIH-17) en Schotland (FIH-22) deel.

Eerder deze week stelde de EHF de Europese kampioenschappen U18, die voorzien waren tussen 12 en 18 juli in het Russische Kazan, uit. België zou er zowel bij de jongens als de meisjes deelnemen. Begin april komt de EHF samen om te kijken of het mogelijk is een nieuwe datum te vinden voor dat kampioenschap.