Logo of Team Belgium

De Belgische hockeymannen (FIH 2) hebben dinsdag in hun voorbereiding op de Olympische Spelen een oefenduel tegen Argentinië (FIH 4) gewonnen. De Red Lions haalden het in het Oi Hockey Stadium in Tokio met 1-0.

Het oefenduel, ingekort tot twee keer twintig minuten, was een heruitgave van de olympische finale van 2016 in Rio. Toen wonnen de Argentijnen met 4-2 en hielden België zo van olympisch goud. De twee landen stapten in een broeierige hitte met het mes tussen de tanden op het terrein. Er werden felle duels uitgevochten met Loïck Luypaert als belangrijkste slachtoffer. De 29-jarige verdediger kreeg een stick van een Argentijn tegen het hoofd en moest de wedstrijd met een bloedende wonde staken.

De Lions, onder aanvoering van Felix Denayer, die vrijdag samen met Nafi Thiam de Belgische vlag zal dragen tijdens de openingsceremonie, kwamen in de tweede periode op voorsprong. Sebastien Dockier tekende twaalf minuten na de hervatting met een rake knal voor de enige goal.

De Belgische hockeymannen zijn sinds 13 juli op Japanse bodem. De voorbije week werkten de regerende wereldkampioenen een stage af in Hiroshima.

De Lions openen hun olympisch toernooi zaterdag met een wedstrijd tegen Nederland (FIH 3), dat in de halve finale van het EK vorige maand nog nipt te sterk was. Daarna volgen in groep B duels met Duitsland (FIH 5), Zuid-Afrika (FIH 14), Canada (FIH 10) en Groot-Brittannië (FIH 7). De top vier stoot door naar de kwartfinales.

Belga