Logo of Team Belgium

De Belgische hockeymannen hebben dinsdag ook hun derde groepswedstrijd op de Olympische Spelen winnend afgesloten. De Red Lions versloegen het nog puntenloze Zuid-Afrika met ruime 9-4 cijfers.

John-John Dohmen (4. en 15.), man-in-vorm Alexander Hendrickx (9., 18. en 40.), Thomas Briels (12.), Arthur van Doren (14.), Simon Gougnard (25.) en Cédric Charlier (41.) zorgden voor de Belgische doelpunten.

Voor Zuid-Afrika scoorden Dayaan Abdud Cassiem (5. en 31.), Mustaphaa Cassiem (23.) en Mansuet Ngobile Ntuli (29.).

Tom Boon maakte bij de Belgen zijn wederoptreden. Hij kwam dit toernooi nog niet in actie door een kuitblessure

Alexander Hendrickx zit na zijn drie goals van dinsdag al aan zeven treffers dit toernooi. De voorbije dagen wonnen de Lions hun eerste twee groepswedstrijden ook al tegen Nederland en Duitsland (telkens 3-1).

Ze gaan met 9 punten aan de leiding in de poule. Eerder op de dag won Duitsland in groep B al met 5-1 van Groot-Brittannië.

Beide landen hebben 6 punten. Nederland, dat om 13u45 Belgische tijd nog in actie komt tegen Canada, telt voorlopig 3 punten. Zuid-Afrika en Canada hebben nog geen punten.

De top-4 plaatst zich voor de kwartfinales. Als Nederland wint van Canada zijn de Lions zeker van een plek bij de laatste acht.

Donderdag, om 3u Belgische tijd, spelen de Red Lions hun vierde groepsduel tegen Canada.

Vrijdag, om 14u15 Belgische tijd, staat de laatste poulematch op het programma tegen Groot-Brittannië.

Belga