Logo of Team Belgium

De Red Wolves, de Belgische nationale handbalploeg bij de mannen heeft zich voor het eerst geplaatst voor de eindronde van een groot toernooi. In januari 2023 zullen ze er in Polen en Zweden bij zijn voor het WK. Zaterdag versloegen ze in de Sporthal Alverberg in Hasselt Slovakije met 31-26, nadat ze de heenmatch in de barrages met 28-26 hadden verloren.

Het team van Yérime Sylla wist dat een zege met drie doelpunten verschil volstond. De Belgen hadden de opdracht begrepen en liepen uit tot 6-3, 8-5 en 10-7. Bij de rust gaf het scorebord 14-11 aan, onder meer dankzij een sterk keepende Jef Lettens. Na de pauze gingen de Belgen voort op hun elan. Ze stoomden door naar 18-11. De Slovaken zouden er niet meer in slagen de kloof te dichten. Tom Robyns was de topschutter bij de Belgen met zes goals. Kobe Serras, Yves Van Cosen en Yannick Glorieux waren elk goed voor vijf doelpunten.

Het wereldkampioenschap gaat tussen 11 en 29 januari 2023 door in Polen en Zweden. Beide gastlanden en titelverdediger Denemarken zijn automatisch gekwalificeerd voor het eindtoernooi. Ook Spanje, Frankrijk en Noorwegen plaatsten zich.

Belga