Logo of Team Belgium

Het BOIC en Eventeam waren op 28 april in Brussel de gasten van André Amado , Ambassadeur van Brazilië in België, voor een persconferentie over de Olympische Spelen van Rio in 2016. Guillaume Desmet en Igor Juzon van Eventeam gaven tekst en uitleg bij de ticketing en reizen naar Rio, Eddy De Smedt lichtte een tipje van de sluier over Team Belgium op voor Rio 2016 en Philippe Vander Putten sprak over "Casa Belgium" in Rio en "Rio House" in Oostende.

"We kunnen nog niet veel zeggen over het aantal atleten", zei Eddy De Smedt, de chef de mission voor Rio 2016. "We gaan wel proberen om 120 atleten naar Rio te sturen, evenveel als het aantal atleten op de Spelen in Londen. Veel is ook afhankelijk van het aantal Belgische teams en ploegsporten die zich zullen kwalificeren. Als twee ploegen zich weten te plaatsen, is 120 atleten zeker mogelijk. En dan denk ik aan de hockeyploegen, maar waarom ook niet aan het volleybal?".

Eddy De Smedt is momenteel in de buurt van Rio om er op zoek te gaan naar een stageplaats voor Team Belgium. De bedoeling is om voor een aantal sporten een acclimatisatiestage te organiseren voor de Spelen.

Maar wat met de tickets voor Rio 2016 ?
Dat vroegen we aan Guillaume Desmet van Eventeam.
“België kreeg door het organisatiecomité voor de Olympische Spelen ‘Rio 2016’, 15.000 tickets toegewezen. De tickets zullen tussen midden en eind mei enkel online te koop zijn op de site van Eventeam, het officiële agentschap van het BOIC voor tickets en reizen naar Rio 2016 (www.eventeam2016.be). Momenteel kan u zich op die website reeds registreren om als eerste op de hoogte gebracht te worden rond de ticketverkoop.“, licht Guillaume Desmet toe.

Eventeam en Voyageurs du Monde zijn de enige officiële verkoopbureaus van het BOIC. Zij zijn dan ook door Rio 2016 erkend en bevoegd voor de verkoop van tickets en packages voor de Olympische Zomerspelen van Rio 2016 op het Belgisch grondgebied. Geen enkel ander bureau is bevoegd om in België tickets voor de Olympische Spelen te verkopen.

Je kan al een ticket kopen vanaf 20€
Het is zelfs zo dat meer dan 50% van de beschikbare tickets 35€ of minder kosten. Voor olympische tickets geldt één tot vier ticketcategorieën, afhankelijk van je zitplaats in het stadion.

Arrangementen
Voyageurs du Monde en Eventeam bieden ook arrangementen aan met inbegrip van vluchten en logement. Zo zijn er hotels van drie- tot vijf sterren beschikbaar, allen perfect gelegen in de baaien van Copacabana en Ipanema. Daartussen zal het BOIC ook een ‘Casa Belgium’ openen tijdens de Spelen waar het vaak atleten en gasten zal ontvangen. Alternatief voor de hotels aan de kustlijn zijn kajuiten, van verschillende categorieën, die zich in een luxe-cruiseship bevinden, in de haven van Porto Maravilha.

Een Rio House aan het strand van Oostende
Philippe Vander Putten : “De supporters van Team Belgium die niet naar Rio gaan, kunnen de Belgische atleten komen aanmoedigen in het ‘Rio House’ op het strand van Oostende. Daar komt een groot scherm waar supporters de prestaties van onze Belgen zullen kunnen volgen, er komt ook animatie en o.m. een tentoonstelling over de Olympische Spelen.
De keuze voor Oostende was logisch. Het is makkelijk om de kuststad te bereiken en in de zomer zijn er altijd veel mensen. Oostende verwacht zo’n 1,7 miljoen bezoekers tijdens de maand augustus.“