Logo of Team Belgium

Remco Evenepoel (Deceuninck - Quick-Step) heeft dinsdag in het Argentijnse Ullum met veel overmacht de derde rit in de 38e Ronde van San Juan (cat. 2.Pro) gewonnen. Voor een tijdrit over 15,2 kilometer op een geaccidenteerd parcours en bij barre weersomstandigheden had hij 32 seconden minder nodig dan de Italiaan Filippo Ganna. De Spaanse veteraan Oscar Sevilla werd op 1:08 derde.

Het is de zesde profzege voor de zaterdag 20 jaar geworden Oost-Vlaming. Evenepoel is ook de nieuwe leider in de Ronde van San Juan.

"Ik pakte zowel tijd op het vlakke gedeelte, waarop ik een strak tempo kon aanhouden, als op de klim, waarop ik versnelde", verklaarde Remco Evenepoel (Deceuninck - Quick-Step) dinsdag na zijn tijdritwinst in de Ronde van San Juan. "Dat betekent dat ik goede benen heb en dat is een fijn gevoel, zo vroeg op het seizoen."

"Ik ging voor de zege en ben blij dat het lukte. Het was mijn eerste tijdrit van het jaar, ook de eerste in de Europese kampioenentrui en meteen win ik die." Onderweg verveelde Evenepoel zich wel een beetje: "Het was een korte tijdrit, maar het voelde als de langste in mijn leven, met al die lange rechte wegen. Zelfs de klim leek eindeloos." Aan de eindzege wil de zaterdag 20 jaar geworden Oost-Vlaming nog niet denken. "Het is leuk dat ik op kop sta, maar er zijn nog vier etappes. Ik bekijk het dag per dag en zal het team helpen waar ik maar kan. Op het einde van de week zien we dan wel waar dat me brengt."

Belga