Logo of Team Belgium

Zaterdagavond omstreeks 21 uur vertrekken vijf Belgische atleten, onder wie Remco Evenepoel, met het vliegtuig richting Tokio. De wielrenner van Deceuninck - Quick-Step zakt met gezonde ambities af naar de Olympsiche Spelen: "Met deze ploeg kunnen we twee keer voor een medaille gaan", gelooft Evenepoel.

In Tokio zal Remco Evenepoel samen met Wout Van Aert kopman zijn. Het geloof in beide speerpunten is groot, want zowel in de tijdrit als in de wegrit zijn er ambities.

"Met de ploeg die we hebben kunnen we zeker twee keer voor een medaille gaan. Zowel in de wegrit als in de tijdrit. Is dat nu met mij of Wout, dat maakt denk ik niet uit voor het land België. We gaan er alles uithalen en hopelijk kunnen we, net als in Rio, een perfecte koers rijden. Dat we Greg mee hebben is perfect, want hij kan zijn ervaring delen", vertelt Evenepoel.

Voor de jonge renner worden het zijn eerste Spelen. Wie weet komt hij meteen met een medaille terug naar België. En dat weet hij al welke hij het liefst rond zijn nek heeft hangen.

"Ik denk dat het allebei heel uniek is. Maar als ik dan toch moet kiezen: de wegrit. Als je kijkt naar Greg, hij staat elke dag op met een gouden helm. Dat is toch iets specialer", zegt een gemotiveerde Evenepoel.

Na zijn zware valpartij in de Ronde van Lombardije in augustus vorig jaar is hij enorm blij dat hij klaar geraakt is voor de Spelen. Met de vorm zit het goed, gelooft hij.

"Na de hoogtestage in Livigno ben ik toch nog een paar procentjes verbeterd. En dat is goed, want in de Giro merkte ik dat ik toch wel nog werk had. Bij het BK voelde ik me ook nog groeien, maar met die stage heb ik de nodige procentjes gevonden om top te zijn op de Spelen. Ik heb er alleszins alles voor gedaan."

De vier andere atleten die samen met Evenepoel het vliegtuig opstappen zijn taekwondoka Jaouad Achab en Si Mohamed Ketbi, polsstokspringer Ben Broeders en gewichthefster Nina Sterckx. De bondscoach van het wielerteam, Sven Vanthourenhout, vliegt ook mee.

Belga