Logo of Team Belgium

Remco Evenepoel is de nieuwe wereldkampioen op de weg. "Hier droom je van als renner. Echt, zo'n seizoen ga ik nooit meer beleven", reageerde hij na zijn zegetocht zondag in het Australische Wollongong.

"Toen ik begon met koersen had ik drie grote doelen: Luik-Bastenaken-Luik winnen, wereldkampioen worden en een grote ronde winnen", sprak Evenepoel op het persmoment na afloop van de WK-wegrit.

"Nu realiseer ik dit alles in éénzelfde jaar. Hier ik eigenlijk amper woorden, dit ga ik nooit meer meemaken. En ja, dit is echt wel de allermooiste zege. Ik beleef een droom."

Na de Vuelta trok Evenepoel meteen door naar Australië. Tijd om te vieren was er toen niet.
"Dat was een bewuste keuze en ook al lang gepland. Ik wist vooraf niet dat ik de Vuelta zou winnen. Dit was de beste optie. Neen, ik heb niet kunnen vieren, maar dat zal ik nog wel goedmaken. Het was op zich niet zo moeilijk om de focus te houden hier, eerst de tijdrit, nu de wegrit. Maar nu ga ik wel vieren, ik denk dat ik op elk feestje in oktober ga ingaan. Hier wil ik gewoon van genieten, samen ook met iedereen om heen die me dierbaar is."

Remco Evenepoel was kopman samen met Wout van Aert en trok al vroeg in de aanval. Hij rondde het af met een solo.
"Ik voelde me enorm goed en de ploeg was super. Ik win hier niet alleen, maar dankzij de ploeg, zoals ik ook samen met de ploeg de Vuelta won en Luik-Bastenaken-Luik. Dat besef ik meer dan ooit. Je wint als renner niet alleen. Ik ben heel trots op mijn team. Op papier waren we de sterkste ploeg, maar dit hebben we vandaag ook in koers laten zien."
"Bij elke wedstrijd heb ik progressie gemaakt de voorbije maanden. In de Tirreno-Adriatico of Baskenland en zo meer liep het niet meteen zoals het moest, maar dat is een proces waar je door moet. Ik heb heel veel stappen gezet de voorbije maanden, niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Ik kan ook beter om met de druk en ik vertrouw ook op mijn team. Als renner doe je niets alleen en ik ben bijzonder trots dat ik België nog eens een regenboogtrui schenk", besloot de 22-jarige wereldkampioen.

Belga