Logo of Team Belgium

Deze zomer wordt een heuse sportzomer, een Olympische sportzomer! De Olympische Spelen in Rio zijn echter 9.400km van huis en daarom brengen het BOIC en de Belgische sportbonden de Spelen naar ons land. Zij nodigen u uit om te komen sporten en Olympische helden te ontmoeten in het Rio House in Oostende op slechts 110km van Brussel.

In het Olympische dorp van het Rio House op het strand van Oostende zal u gratis de Braziliaanse sfeer zelf kunnen beleven, de wedstrijden van Team Belgium op groot scherm kunnen volgen, de samba leren dansen op Zuid-Amerikaanse beats en u zal er kunnen sporten naar harte wens.

Badminton

Op donderdag 11 en vrijdag 12 augustus kunnen badmintonfans op twee plaatsen terecht. Enerzijds in het Rio Centro Paviljono 4, waar Yuhan en Lianne Tan zullen knokken voor een plaats bij de laatste 16 tijdens de groepsfase van de Olympische Spelen. De thuisblijvers kunnen terecht in het Rio House waar de Belgische Badminton Federatie haar tenten opslaat.

Daar kan je of de wedstrijden van Yuhan en Lianne live volgen op het grote scherm, maar je kan ook deelnemen aan de wedstrijd ‘Beat the Olympian’. De allerkleinsten kunnen terecht bij Foxie De Vos, onze badmintonmascotte, die hen spelenderwijs de badmintonbeginselen bijbrengt.

Fandag

Bovendien kan je op 12 augustus de beloftevolle badmintonners Freek Golinski, Matijs Dierickx, Flore Vandenhoucke, Elias Bracké, Lise Jaques en vele anderen ontmoeten op de Badminton Fandag. Zij stomen zich klaar voor 2020 en 2024.


Judo

De judofederatie doet niet onder, dit is wat zij voor u in petto heeft op zaterdag 6 en zondag 7 augustus:

11u00 – 12u00
Initiatie voor kids en volwassenen (activiteit voor niet aangesloten leden)

12u00 – 13u00
Demotraining met topsporter ( activiteit enkel voor aangesloten leden VJF en FFBJ; alle leeftijden)

13u30 – 14u30
Initiatie voor kids en volwassenen (activiteit voor niet aangesloten initiatie-leden)

14u30 – 15u30
Wedstrijd circuit met leuke oefeningen voor kids. Leuke prijzen te winnen! (activiteit voor niet aangesloten initiatie-leden).

16u00 – 17u30
Randori training met topsporter (activiteit enkel voor aangesloten leden VJF en FFBJ vanaf U13).

17u30 – 18u00
Enkel op zaterdag 6 augustus : Demonstratie Kata en Judoshow door “EK-WK toppers kata“ Dirk de Maerteleire en Christophe Inghelbrecht en kids JS Merelbeke.

Op maandag 8 augustus is er nog meer judo voor kinderen tot 12 jaar op het strand.

Fandag

De Vlaamse Judofederatie i.s.m. Ostend Judoclub greep de kans om op zaterdag 6 augustus 2016, een judo-fandag te organiseren in het Rio House te Oostende. We volgen topjudoka Charline Van Snick op groot scherm. Kom zeker langs en misschien loopt u wel een judo(ex)topatleet tegen het lijf.


Triatlon

Cross-disciplines in allerlei sporten zijn enorm populair. Daarom lanceert de Belgische triatlonfederatie een duatlon cross-event op het strand van Oostende. Wilt u het graag met ‘fatbikes’ opnemen tegen vrienden? Dan verwachten we u op 18 en 20 augustus aan het Rio House. Daarnaast kan u ook, onder leiding van ervaren lesgevers, openwater initiaties volgen.

Fandag

Tijdens de triatlon-fandag op 18 augustus wordt het Rio House the place to be om massaal te supporteren voor onze Belgische triatleten op groot scherm. Ook op 20 augustus staat triatlon in de kijker en is iedereen welkom voor verschillende activiteiten op het strand.


Paardensport

Equifans is op 8, 10 en 16 augustus ook in Oostende in het Rio House aanwezig. Met een springkasteel en een heuse paardenkoers voor de allerkleinsten en tal van leuke Belgische gadgets voor de groten. De paardensportfederatie beantwoordt natuurlijk ook graag al uw vragen over de paardensport en supportert luidkeels mee voor onze atleten in Rio in de disciplines dressuur, jumping en eventing.

Het overzicht van alle activiteiten vind je op www.teambelgium.be/rio-house.

Tot in Oostende, in het Rio House !