Logo of Team Belgium

Om de Olympische Spelen van Rio ook in België tastbaar te maken, plant het BOIC in 2016 een Rio House neer in Oostende. Rio House, dat gelegen zal zijn ter hoogte van Kursaal Westhelling, wordt van 5 tot en met 21 augustus dé place to be om ons Team Belgium in Brazilië aan te moedigen. ‘In Oostende zal je deze zomer geen seconde moeten missen van de prestaties van onze atleten.’, zegt Philippe Vander Putten, CEO van het BOIC.

Oostende is in 2016 gaststad voor het Rio House van het BOIC. ‘De Olympische Zomerspelen vinden in 2016 voor het eerst plaats in Zuid-Amerika. Het BOIC zocht een locatie aan de Belgische kust om de Olympische ervaring en het unieke van de Braziliaanse stranden ook in België tastbaar te maken. En waar kunnen ze beter neerstrijken dan in dé Stad aan Zee?’, aldus schepen voor Toerisme en Lokale Economie Johan Vande Lanotte.

Een deel van het strand, ter hoogte van Kursaal Westhelling, wordt van 5 tot en met 21 augustus 2016 volledig omgetoverd tot een Olympisch Dorp. Een plek waar de fans, federaties, clubs en sympathisanten kunnen samenkomen om het Team Belgium in Rio de Janeiro een hart onder de riem te steken.

‘De stad Oostende heeft veel te bieden: dynamisme, enthousiasme, het strand! We zullen er alle fans en hun families kunnen trakteren op een unieke Braziliaans-olympische sfeer die ons van de andere kant van de Atlantische Oceaan zal overspoelen, recht van de Spelen van Rio 2016. De site is ideaal gelegen en gemakkelijk toegankelijk. De perfecte plek om het Team-Belgium-gevoel volop te beleven. In Oostende waan je je zo op de mythische stranden van Copacabana, Maracana of Barra, terwijl je geen seconde hoeft te missen van de prestaties van onze atleten.’, bevestigt Philippe Vander Putten, CEO van het BOIC.

‘We zijn bijzonder vereerd dat iedereen hier het Team Belgium kan komen aanmoedigen. Met de voetjes in het zand enkele wedstrijden meepikken. Zelf sportief bezig zijn op het strand, een cocktail drinken in een Braziliaanse setting, … Oostende wordt de lijm tussen de fans vanuit alle uithoeken van het land. Voor de Belgische atleten in Brazilië wordt het ongetwijfeld een fantastische, nooit-te-vergeten ervaring. Laat ons er hier in Oostende ook een unieke beleving van maken.’, besluit Johan Vande Lanotte.

Photo Credits DDMC