Logo of Team Belgium

In het Rio House in Oostende waan je je zo op de mythische stranden van Copacabana, Maracana of Barra, terwijl je geen seconde hoeft te missen van de prestaties van onze Team Belgium atleten. Maar voor al wie ook graag zelf sport, biedt het BOIC in samenwerking met zijn leden de Belgische sportbonden een aantal sportactiviteiten aan.

Om in een olympische sfeer te blijven, volgt het sportprogramma in het Rio House zo veel mogelijk de competitiekalender van onze Team Belgium atleten in Rio.

Zo zal je virtueel kunnen badmintonnen tegen Lianne en Yuhan Tan, mini-tennissen op het strand, de ruitersportfederatie plant een reuze groot springkasteel neer met als thema : paardensport …. wij zijn zeer benieuwd … Initiatielessen judo, hockey, handboogschieten, tafeltennis, …. het kan allemaal op het ritme van de samba.

Handboogschieten

Op zaterdag 6, woensdag 10 en vrijdag 12 augustus staat in het Rio House bijvoorbeeld handboogschieten op het programma. Handboogschieten is een ideale sport voor wie houdt van concentratie, techniek en doelgerichtheid. Klinkt dit intrigerend? Of misschien uitdagend ? Kom het zelf ontdekken in het Rio House!

Krijg de techniek onder de knie tijdens een initiatie les en meet je met anderen tijdens een wedstrijd Archery Run. Fun, spanning en plezier verzekerd!

Olympische helden op bezoek

Kom je Olympische helden live ontmoeten in het Rio House. Iedere dag wordt een andere sport in the spotlights geplaatst en organiseren de sportbonden een fandag met olympiërs of elite atleten. Op woensdag 10 augustus komt bijvoorbeeld een olympische held uit het handboogschieten op bezoek.

Kid’s village

BOIC-partner, Delhaize plant een Kid’s village neer in het Rio House. Daar zullen kinderen tussen de 6 en 14 jaar iedere dag naar hartenlust atletiek, basketbal, gymnastiek, hockey en golf initiaties kunnen volgen.

Graffiti-Wall

Je eigen graffiti-kunstwerken creëren op een groot digitaal scherm en liefst zonder verfspetters? Dat kan ook en ook daarvoor moet je in het Rio House zijn. Want daar plant AG een digitale graffiti-muur neer.

Hoe werkt de graffiti-wall?

In plaats van verf te spuiten, spuit je met infrarood licht dat communiceert met het scherm.

De digitale graffiti wordt op realistische wijze op de muur geprojecteerd en zelfs de spuitbus maakt het kenmerkende sissende geluid.

Het beloven creatieve en sportieve Olympische Spelen te worden op het strand van Oostende!