Logo of Team Belgium

Robin Vanderbemden heeft zaterdag op de Brussels GP zijn rentree op de piste gevierd, meer dan een maand na de World Relays in Chorzow waar hij in actie kwam met de Belgian Tornados. De sprinter uit Seraing, die op olympische kwalificatie mikt op de 200m en met de 4x400m-ploeg naar Tokio wil gaan, liep de 200m in 21.13 in Brussel. Met die chrono was hij niet tevreden. Sinds de World Relays heeft Vanderbemden pijn aan de heup.

"Ik heb problemen aan de heup", zei Vanderbemden, van wie het persoonlijk record op de 200m sinds 2018 20.43 bedraagt. "Ik heb meerdere onderzoeken achter de rug. Men denkt dat het dijbeen een beetje gezakt is ter hoogte van de heup. Het kraakbeen is geraakt en dat zorgt voor ontstekingen in het bekken. Ik heb een injectie gekregen, maar de dokters hebben me gezegd dat het tijd vraagt om van het probleem verlost te zijn." 

Vanderbemden hoopt rond de 20.80 te lopen op de Europa Cup voor teams (19-20/06) en 20.60 op de nationale kampioenschappen. "Zo kan ik mijn positie op de wereldranking behouden en op de Spelen mikken waar ik ook de 4x400m wil doen. Het probleem met die ranking is dat ik verplicht ben enkel 200m te lopen. Ik heb geen tijd om te rusten. Ik moet dus vermoeid en met pijn lopen, maar ik heb geen keuze."

Belga