Logo of Team Belgium

Zaterdag en zondag organiseert de roeiliga trials in Willebroek voor het nationaal seniorenteam met het oog op de selectie voor de olympische kwalificatietoernooien, Europese kampioenschappen en wereldbekerwedstrijden voor de komende periode.

De roeiliga laat weten dat er zestien deelnemers ingeschreven zijn voor de trials van dit weekend in drie verschillende categorieën: zwaargewicht mannen, lichtgewicht mannen en vrouwen. Blikvangers bij de zwaargewichten zijn Pierre De Loof, Ruben Claeys, Ward Lemmelijn en Tristan Vandenbussche. 

Op zondag wordt het alvast een spannende race waarin de lichte dubbeltwee met Tim Brys en Niels Van Zandweghe, die al geplaatst zijn voor de Olympische Spelen in Tokio, het opneemt tegen de lichte dubbeltwee bij de U23 met Marlon Colpaert en Tibo Vyvey. 

Volgende dinsdag (9 maart) zal de nationale selectiecommissie vervolgens beslissen welke zwaargewichtboot België afvaardigt naar de Europese olympische kwalificatiewedstrijd in het Italiaanse Varese van 5 tot 7 april, en/of de finale olympische kwalificatiewedstrijd in het Zwitserse Luzern van 16 tot 18 mei. In Varese zijn nog drie tickets voor de M1x te verdienen, in Luzern staan nog twee tickets voor de M2x en twee tickets voor de M1x op het spel.

Belga