Logo of Team Belgium

Gymnaste Rune Hermans zet op 19-jarige leeftijd een punt achter haar carrière in de artistieke gymnastiek op het hoogste niveau. Ze maakte deel uit van het damesteam dat een historische kwalificatie in de wacht sleepte voor de Olympische Spelen in Rio. Daarnaast nam Rune deel aan 3 wereldkampioenschappen en aan het European Youth Olympic Festival in 2013.

Rune Hermans, afkomstig uit Haacht, toonde al op jonge leeftijd haar talent in de artistieke gymnastiek. Dat talent bracht haar in 2013 op het European Youth Olympic Festival (EYOF) in Utrecht. Met het team zette ze er een 8e plaats neer.

In 2015 maakte Rune haar debuut bij de seniores. Op het WK in Glasgow plaatste het Belgische damesteam zich voor het Test Event in Rio, een competitie die bepalend zou zijn voor een eventuele deelname aan de Olympische Spelen in datzelfde Rio. De fantastische derde plaats op dat Test Event zorgde ervoor dat Rune deel uitmaakte van het eerste olympische damesteam in artistieke gymnastiek sinds 1948, een historische prestatie. Op de Olympische Spelen werd het team 12e, Rune werd 24e aan vloer en 34e allround.

Van de 3 WK's waar Rune aan deelnam (2015, 2017 en 2018) was haar beste prestatie de 11e plaats in de allroundfinale in 2017.

We wensen Rune veel succes in haar leven na de topsport.