Logo of Team Belgium

Salomon groeide als producent van skimateriaal uit tot een van de belangrijkste spelers ter wereld en heeft intussen een uitgebreid gamma voor snowboarden, bergsport, trekking, hardlopen en trail. Voor Team Belgium produceert het de ‘presenting wear’ en accessoires zoals een sporttas en zonnebril.

Een grote passie voor outdoor sporten, nieuwe technologieën en vakmanschap typeren Salomon, dat gevestigd is in het Franse Annecy. Vanuit zijn toewijding en zijn zin voor innovatie creëert het alles wat een wintersporter nodig heeft om zichzelf telkens opnieuw uit te dagen.

“Uiteraard zijn we zeer tevreden met deze keuze,” zegt Philippe Vander Putten, de CEO van het BOIC. “Salomon staat garant voor topkwaliteit en innovatie. Ook wij willen grenzen verleggen en geschiedenis schrijven in PyeongChang. Tijdens de voorbereidende atletenstage in Portugal waren de reacties op de kledij alvast unaniem positief.”

“Wij zijn zeer verheugd om opnieuw de officiële Team Belgium kleidingpartner voor PyeongChang te zijn en wij wensen de Belgische atleten het beste toe voor de komende Olympiade.”, zegt Ivan Thevenin, Marketing Directeur van Amer Sports.

Ook tijdens de Youth Olympic Games in Lillehammer (2016) droeg Team Belgium al de kleding van Salomon. In PyeongChang levert het ook de kleding voor de paralympische delegatie.

Salomon is ook kledingpartner van het Belgian Paralympic Committee voor PyeongChang 2018.