Logo of Team Belgium

Alpineskiër Sam Maes treedt voor de tweede keer aan op de Winterspelen, nadat hij er vier jaar geleden al bij was in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang. Op de Spelen in Peking hoopt hij een teleurstellend seizoen wat kleur te geven. Maes, die op zijn tweede met zijn familie naar Oostenrijk verhuisde, komt in actie op de reuzenslalom en de slalom.

Dit wereldbekerseizoen wist Maes zich nog niet te plaatsen voor een tweede run in de reuzenslalom. "Ik vind mijn skiniveau wel goed, maar de resultaten volgen niet. Ik geef het nog wat tijd", aldus Maes, die in januari 2021 de kruisbanden in zijn rechterknie scheurde.

"Ik vecht nog altijd wel wat met mijn knie. Die is altijd stijf na het skiën. Het is niet eenvoudig om op hoog niveau terug te komen. December was een moeilijke maand, ook omwille van familiale redenen. Ik heb toen niet veel kunnen skiën. Maar nu sta ik toch alweer drie weken op de latten."

In Pyeongchang werd Maes 32e op de reuzenslalom, in de tweede run van de slalom wist hij niet te finishen. "In het jaar na Pyeongchang heb ik toch een hele grote stap gezet. Skitechnisch ben ik nu veel beter. Maar ik moet dat nog in resultaten omzetten."

Belga