Logo of Team Belgium

Brussels Airport Company is één van de partners van Run to Rio, één van de evenementen die het BOIC organiseert in aanloop naar Rio 2016. Om zijn vijf ingeschreven teams op 21 juni zo fit mogelijk aan de start te krijgen, organiseerde het bedrijf op 6 maart een ‘Start to Run Kick-Off’. Ex-400m-loper Cédric Van Branteghem was er ook bij. Team Belgium News maakte van de gelegenheid gebruik om hem enkele tips te vragen.

Op 21 juni 2015 dagen 250 bedrijven elkaar uit in de Hippodroom van Bosvoorde tijdens de Run to Rio, een fundraisingactie ten voordele van Team Belgium. Vijf lopers per team lossen elkaar af om samen een marathon af te leggen. Daarnaast kan elk team een extra tijdsbonus verdienen aan de hand van twee uitdagingen tegen olympische atleten.

Brussels Airport vaardigt alvast vijf loopteams af.

“Lichaamsbeweging maakt integraal deel uit van de sponsoringstrategie en van de duurzame ontwikkeling van Brussels Airport. Daarom werd Brussels Airport partner van het event ‘Run to Rio’ van het BOIC en voegde de daad bij het woord.

Deze teambuildingactiviteit is het vertrekpunt van ons programma ‘Start to Run’ dat binnen het bedrijf gelanceerd werd. Tientallen werknemers hebben zich ingeschreven om samen te trainen. We hebben ook andere bedrijven uit de luchthavensector aangespoord om deel te nemen. Samen deelnemen en onze atleten steunen, dat is belangrijk”, zegt Arnaud Feist, de CEO van Brussels Airport Company.

Het is nog niet te laat om uw bedrijf in te schrijven en mee te lopen tijdens de Run to Rio. Inschrijven kan op www.runtorio.be.


Wij vroegen voor u alvast aan olympiër en ex-400m-loper Cédric Van Branteghem welke tips hij gaf aan de teams van Brussels Airport tijdens hun ‘Start to Run Kick-Off’.

  • “Voor beginnende lopers is de eerste en belangrijkste tip: zorg voor goede loopschoenen. Heb je hier vragen over, laat je dan bijstaan in een gespecialiseerde winkel die je op basis van een aantal waarnemingen verschillende geschikte schoenen zal voorstellen.
  • Tip 2: draag kledij waarin je makkelijk kan bewegen en kleed je vooral niet te warm tijdens het lopen.
  • Tip 3: loop niet te snel, en wissel geregeld af met wandelmomenten. Bouw je trainingen zeer geleidelijk op.
  • Tip 4: als beginnend loper volstaan 3 trainingsdagen per week, want voldoende rust tussendoor is belangrijk voor een goed herstel.
  • Tip 5: elke loopsessie vangt aan met een opwarming (geleidelijk in beweging komen eventueel in combinatie met een paar rekoefeningen) en wordt afgesloten met een ‘cooling down’ (rustig wandelen, ook hier zijn wat rekoefeningen op hun plaats. Let wel op voor te grote afkoeling!)
  • Tip 6: Kies voor een zachtere bodem zoals park- en boswegels. Tracht verharde straten (beton en asfalt bijvoorbeeld) te vermijden.”
  • “Nog een laatste algemene tip ”, besluit Cédric Van Branteghem: “Volg het voorbeeld van Brussels Airport, de actie ‘Start to Run’ is een mooi initiatief. Wat gezelschap zal je motivatie ten goede komen en daarbovenop kan je nog heel veel opsteken van een goede begeleiding. En vooral: geniet ten volle van elk loopmoment.“