Logo of Team Belgium

Simon Haerinck van de Koninklijke Roeivereniging Club Gent overtuigde collega-roeiers Ruben Claeys, Niels Boone en Henri Steyaert om in ontbloot bovenlijf te poseren voor de campagne ‘Same sport, different sexuality‘, tegen homofobie in de sport.

Hoewel er al grote stappen zijn gezet, heersen er toch nog verschillende taboes. Eentje ervan willen de vier roeiers met deze campagne doorprikken. Homofobie in de sportwereld is een thema die ze op deze manier bespreekbaar willen maken.

Het idee kwam tot stand toen Simon Haerinck de jaarlijkse algemene vergadering bijwoonde op zijn roeiclub. Op een bepaald moment werd de vernieuwde ledenlijst doorgegeven. Op 300 leden telt de club maar 2 holebi's, waarvan Simon er één is. Een bijzonder laag percentage.

Durven jonge sporters zich niet te outen in teamverband? Of zetten holebi's niet snel de stap richting een teamsport?
Om die drempel te verlagen lanceerden Simon Haerinck en zijn vrienden de hashtag 'same sport, different sexuality'. Hierbij hopen ze hetero sporters aan te zetten om op de foto te gaan met hun holebi mede-sporter. Een duidelijk signaal van aanvaarding.

Deel deze campagne zoveel mogelijk op FacebookInstagram, via uw website of via mail.