Logo of Team Belgium

Sami Chouchi (IJF-7) heeft zondag in de klasse tot 81 kilogram brons veroverd op het Grand Slam in Parijs. De  28-jarige judoka deed dat door de Israëlier Sagi Muki (IJF-28) met een golden score te verslaan. Na 2:27 in de extra tijd scoorde de Brusselaar een waza-ari door een aanval van de voormalige wereldkampioen en nummer een van de wereld perfect te counteren. De eerste medaille voor Chouchi in de Franse hoofdstad.

Wel won hij vorig jaar het Grand Slam in Tbilisi en pakte hij ook brons in Tashkent. Ook op Grand Prix-niveau verzamelde de Europese vicekampioen van 2018 drie medailles: in 2018 goud in Cancun en in 2019 brons in Tel Aviv en Tashkent.

"Muki is een erg sterke tegenstrever en dus was het plan om hem zo veel mogelijk af te houden en als ik hem kon vast grijpen over te gaan tot de aanval", vertelde Chouchi. "Dat is prima gelukt. Ik ben erg blij met mijn eerste medaille hier in Parijs. Het was voor ons ook heel aangenaam dat wij opnieuw voor een publiek mochten kampen. Ik ben een gevoelsmens en de aanmoedigingen van de supporters inspireren mij altijd tot beter judo."

Chouchi had wel gehoopt in de finale te kunnen uitkomen: "Ik had het gevoel dat ik de halve finale tegen Tato Grigalashvili had kunnen winnen. Maar een klein foutje deed mij verliezen. Ik weet dat het de kleine details zijn die het verschil maken op het allerhoogste niveau, maar ik vind het toch jammer dat ik niet in de finale stond. Anderzijds moet ik tevreden zijn dat ik dit niveau al haal, nadat een blessure me lange tijd aan de kant hield."

Belga