Logo of Team Belgium

Sami Chouchi heeft zaterdag de bronzen medaille veroverd in de klasse tot 81 kg op het prestigieuze Grand Slam judotoernooi in de Oezbeekse hoofdstad Tasjkent.

Chouchi, nummer 22 op de IJF-ranking, versloeg in de kamp om brons in een Belgisch onderonsje Matthias Casse, de nummer 1. Hij haalde het na drie minuten in de golden score met waza-ari. In de strijd om goud was de Italiaan Christian Parlati (IJF 18) te sterk voor thuisvechter Sharoffidin Boltaboev (IJF 9), die in de halve finale Casse vloerde.

Parlati had in de derde ronde Chouchi verslagen. Na drie minuten in de verlengingen kon Chouchi tegen Casse met een beslissende aanval een waza-ari scoren die hem verdiend het brons opleverde. In die golden score tegen de nummer 1 van de wereld had hij voor de meest gevaarlijke aanvallen gezorgd nadat de eerste vier wedstrijdminuten zeer afwachtend waren afgewerkt door onze beide landgenoten.

Sami Chouchi deed zijn imago van doorzetter op deze manier alle eer aan tegen een Matthias Casse die conditioneel toch weer progressie liet zien want na een intensieve kamp voor brons van zeven minuten vertoonde hij niet de minste signalen van vermoeidheid.

Opvallend in Tasjkent was dat tijdens en na iedere podiumceremonie alle betrokkenen heftig handjes schudden en dat de Oezbeekse minister van Sport zelfs zijn mondmasker afzette om beter op de foto te kunnen staan. In de tribunes zaten de toeschouwers gewoon naast elkaar alsof corona niet bestaat.

Belga