Logo of Team Belgium

Sandrine Tas is er zaterdag bij de Olympische Winterspelen in Peking niet in geslaagd zich te kwalificeren voor de finale van de massastart bij het schaatsen voor vrouwen.

Ze eindigde als 12e in de tweede halve finale, terwijl alleen de beste acht zich kwalificeren voor de finale. In het eindklassement eindigt ze op een 24e plaats.

"Ik ben vandaag op mijn waarde geklopt", zei ze zaterdag na afloop van de halve finales.

"Ik hing er een beetje achteraan bij. En dat was niet omdat ik aan het wachten was op de sprint. Ik had gewoon de benen niet om te sprinten. Uit noodzaak heb ik alles moeten zetten op de eindsprint, maar ik wist eigenlijk wel dat het heel moeilijk ging worden. En dat is gebleken. Ik had een topdag nodig om me te plaatsen. Het niveau is gigantisch hoog."

De tussensprinten zijn normaal gezien Tas' beste kans om de finale te bereiken. "Zo ben ik recent ook op de wereldbeker in Salt Lake City tot in de finale geraakt. Anders moet je gauw al in de top vijf eindigen om zeker te zijn van een finaleticket. En dat is voor mij nog net iets te hoog gegrepen."

Binnen vier jaar wil Sandrine Tas hoge ogen gooien op de Spelen in Milaan. "Ik ben overgeschakeld van het skeeleren op het schaatsen voor die olympische droom. Maar die droom houdt meer in dan deelnemen. Ik ben het gewoon om voor de medailles te strijden in het skeeleren. Ik wil er alles aan doen om ook daar te geraken in het schaatsen.",

De massastart was haar vierdee en laatste wedstrijd in Peking, na de 500 m (28e), de 1000 m (28e) en de 1500 m 


Belga