Logo of Team Belgium

Snelschaatsster Sandrine Tas maakt volgende week maandag haar olympisch debuut in Peking. Dan komt ze in actie op de 1500 m. "Ik wil actief genieten van de Spelen", zei de West-Vlaamse dinsdag na een training in de National Speed Skating Oval.

"Ik heb een eerder rustige training achter de rug in aanloop naar de testwedstrijd van morgen", stelde Tas, die een indrukwekkend palmares heeft in het skeeleren.

Ze is erg blij dat ze haar olympische droom in vervulling ziet gaan. "Ik ben nog redelijk nieuw in de schaatswereld, het is geweldig dat ik in zo'n groot stadion mag aantreden. Het ziet er hier allemaal heel mooi en professioneel uit. Ik ben gefocust op mijn wedstrijden, want daarvoor ben ik hier natuurlijk. Maar ik heb me wel voorgenomen om actief van de Spelen te genieten. Ik wil de openingsceremonie vrijdag dan ook meemaken in het stadion."

"Mijn doel dit seizoen, een ticket voor de Spelen, is al vervuld. Ik ervaar geen druk om een bepaalde plaats of prestatie te realiseren. Dat is wel een luxe. Binnen vier jaar wil ik opnieuw deelnemen aan de Spelen, en dat zal dan wel op een andere manier zijn."

Sandrine Tas schaatst in Peking ook nog de 500 m, 1000 m en de massastart.

Belga