Logo of Team Belgium

"Dit is nog mooier dan ik het me had voorgesteld", reageerde snelschaatsster Sandrine Tas maandag nadat ze haar olympisch debuut had gemaakt in de National Speed Skating Oval in Peking. Ze reed haar 1500 m in 2:03.39 en eindigde daarmee op de 29ste plaats.

"Mijn start was goed", deed Tas haar verhaal. "Ik wist dat mijn tegenstandster (de Poolse Magdalena Czyszczon, nvdr.) een trage starter is. Ik had dus wel verwacht dat ik meteen een mooie voorsprong zou hebben. Mijn eerste ronde was iets trager dan verhoopt. In de laatste twee ronden was er relatief weinig verval. Dat is misschien een teken dat mijn eerste ronde toch iets te traag was. Maar dat is het moeilijke aan de 1500 m: op een goede manier met je krachten omspringen. Dat moet ik nog leren door meer ervaring op te doen. Maar over het algemeen ben ik wel tevreden."

Het hoofddoel van de West-Vlaamse topskeeleraarster was om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen. "Het klinkt misschien wat melig, maar deze olympische ervaring is nog mooier dan ik het me had voorgesteld. Er is redelijk wat publiek aanwezig, maar de zaal is zodanig groot dat dat niet zo lijkt. Ze supporteren voor alle atleten. Ik heb na mijn wedstrijd dan ook enthousiast gezwaaid naar iedereen."

In Peking schaatst Tas ook nog de 500 m, 1000 m en de massastart.

Belga