Logo of Team Belgium

Snelschaatsster Sandrine Tas was niet helemaal tevreden over haar 500m-rit op de Olympische Winterspelen. "Ik hoopte toch op een betere start", vertelde ze in de National Speed Skating Oval in Peking.

Ze zette in de tweede rit tegen de Noorse Julie Nistad Samsonsen een chrono van 39.37 op de tabellen. Die tijd was goed voor de 28e plaats.

"Deze week heb ik op trainingen enkele teststarten gedaan, en die waren echt goed. Ik vind het wel jammer dat dat er nu niet uitkwam in de wedstrijd".

"Maar er waren ook wel goede punten. Ik had het traagste persoonlijk record van iedereen, en ik houd toch twee dames achter me. Ik denk dat ik vandaag best wel op niveau heb gepresteerd."

"Ik heb de neiging om iets te veel op mijn tenen te rijden, een gewoonte die ik heb meegebracht uit het skeeleren. Maar in het schaatsen is het echt belangrijk dat je meer vanuit je billen rijdt. Dat blijft een aandachtspunt".

Sandrine Tas werd bij haar olympisch debuut 29e op de 1500 m. Ze schaatst ook nog de 1000 m (17/02) en de massastart (19/02) in Peking.

Belga