Logo of Team Belgium

Nog niet ingeschreven voor de ‘Lotto Team Belgium Cyclo’? Geen nood, het kan nog tot 13 mei en wel  hier! ‘Lotto Team Belgium Cyclo’? dat is op 14 mei in Tubeke, en het eerste evenement in het kader van de Olympische Spelen van Parijs in 2024. Kom - samen met Team Belgium atleten, olympiërs en andere bekende gezichten uit de olympische- en sportwereld - de Team Belgium atleten een duwtje in de rug geven op hun ‘Road to Paris’ en fiets mee!

Zo’n 25 olympiërs van de Belgian Olympians Association, aangevoerd door BOIC-voorzitter Jean-Michel Saive, Team Belgium atleten, en andere bekende gezichten fietsen ook mee op 14 mei. Paulien Couckuyt, Hanne Desmet, Jasper Lefèvre,  Marie-Isabelle Lomba, Emma Meesseman,  Axel Merckx, Evi Van Acker, Cédric Van Branteghem, Jorre Verstraeten en Walter Baseggio, Mbo Mpenza, Stephéanie Noël,  Geert Noels … zijn slechts enkele namen van olympische en andere helden die u in Tubeke tegen het lijf zal lopen.


Programma van de dag

Vertrekken doe je dus in Tubeke, tijdens de tocht kom je langs pittoreske dorpjes en prachtige, rustige wegen van Waals-Brabant. 

Iedereen kan deelnemen, of je nu al jaren een fervent sportfietser bent, een recreatieve fietser, of af en toe een ontspannende fietstocht maakt met het gezin. Op 14 mei is er voor ieder wat wils, je kan je inschrijven voor een fietstocht van 100 km , 60 km of voor een tocht van 30 km. Stadsfietsen, elektrische fietsen, koersfietsen, iedereen is welkom! 


Inschrijven 

Wil je meer weten over de ‘Lotto Team Belgium Cyclo’ en je hebt zin om mee te fietsen op 14 mei? Op de site van ‘Lotto Team Belgium Cyclo’ kan je alle informatie vinden en kan je je ook inschrijven.

Voor een deelname betaal je, afhankelijk van het gekozen parcours, tussen 10,00 € en 21,00 €. Inschrijven kan tot zaterdag 13 mei 23u59. 

Ter plekke krijgt iedere deelnemer 

  • Verzorgde en uitgebreide bevoorradingen met sportvoeding, koeken en fruit. 

  • Technische bijstand aan de start en op de bevoorradingszones en depannagedienst onderweg. 

  • Medische bijstand aan elke bevoorradingszone en aan de start/finish. 

  • Verzekering (Opgepast: geen helm is niet verzekerd!). 

  • GPX-file met routes. 

  • Gepeild parcours en seingevers op de belangrijke punten. 

  • Kadersticker met vermelding van hellingen en bevoorradingszones. 

  • Bewaakte fietsenstalling. 

Animatie 

Aan de start en finish van de ‘Lotto Team Belgium Cyclo’ komen we samen met Olympiërs en ex-Olympiërs en is er ook animatie voorzien: eet- en drankkraampjes en activiteiten voor de kinderen. 

Wie Tubeke zegt, zegt ook Belgian Cycling en Royal Belgian Football Association, naast fietsen kan je op 14 mei ook een exclusief bezoek brengen achter de coulissen van het Nationaal trainingscentrum. 

Redenen genoeg om op 14 mei naar Tubeke te komen en de Team Belgium atleten te steunen. Breng je familie, vrienden, collega’s en buren mee, geniet van deze olympische ervaring en maak er een gezellige sportieve dag van. 

De “Lotto Team Belgium Cyclo” wordt georganiseerd in samenwerking met Lotto en wordt gesteund door de Fédération Wallonie-Bruxelles, het Waals Gewest en de Team Belgium Partners.


Lotto Team Belgium Cyclo op Facebook

Volg de Facebook pagina van de ‘Lotto Team Belgium Cyclo’