Logo of Team Belgium

Atleten die de internationale criteria behaald hebben voor de coronacrisis, zijn zeker van hun deelname aan de Spelen in Tokio. Voor de atleten die hun selectie nog niet binnenrijfden, hebben de internationale federaties in samenspraak met het IOC de internationale selectiecriteria aangepast. Het BOIC heeft nu ook zijn bijzondere en interne criteria gefinaliseerd.

Olav Spahl : “Op basis daarvan hebben wij samen met de nationale federaties en in overleg met de drie gemeenschappen de afgelopen maanden ook onze bijzondere en interne criteria opgesteld. Het BOIC heeft aanpassingen aangebracht enkel daar waar ook de internationale criteria werden gewijzigd. Het algemeen reglement is herzien, herwerkt en werd gepubliceerd op onze webpagina’s. Enkel de bijzondere en interne criteria voor het wegwielrennen en het zwemmen werden nog niet aangepast maar ook die worden de komende dagen gefinaliseerd.”

Verder weten we nu al dat er bijkomende internationale wijzigingen zitten aan te komen afhankelijk van de gewijzigde wedstrijdkalender.

Beijing 2022

Het BOIC heeft ook al beslist over de selectiecriteria voor de volgende wintereditie van de Olympische Spelen van Peking in 2022. Op 18 mei besliste de raad van bestuur van het BOIC om de internationale selectiecriteria als referentie voor deelname toe te passen. Het algemene selectiereglement is inmiddels vastgesteld en gepubliceerd. Ook de sportspecifieke criteria zijn al opgesteld en zullen de komende dagen op tijd voor de start van het wintersportseizoen volgen.
Selectiecriteria Beijing 2020

“Bij het BOIC vinden we het belangrijk dat de Team Belgium atleten zo snel mogelijk weten waar ze aan toe zijn, zodat ze zich in alle sereniteit kunnen voorbereiden.”