Logo of Team Belgium

De Senegalese hoofdstad, Dakar werd verkozen als gaststad voor de 4e zomereditie van de Jeugd Olympische Spelen (JOS) in 2022. Dat heeft het IOC unaniem beslist tijdens zijn sessie in Buenos Aires. Voor het eerst worden de JOS verwelkomd door een Afrikaans land.

Vier Afrikaanse landen waren kandidaat voor de organisatie van editie in 2022. De evaluatiecommissie en het uitvoerend comité hebben geoordeeld dat het project van Dakar, over de grootste algemene waarde en de beste opportuniteiten beschikte. Dakar 2022 heeft een ambitieus en visionair project voorgesteld, dat de langtermijndoelstellingen van het land ondersteunt.

Senegal telt veel jongeren en ziet de Jeugd Olympische Spelen als een manier om zijn jonge bevolking samen te brengen en een sport- en jeugdbeleid te ontwikkelen. De regering heeft sterk geïnvesteerd in deze sectoren. De organisatie van de Jeugd Olympische Spelen kadert binnen het project “Senegal émergent”, een initiatief van de Senegalese President:.

IOC-voorzitter, Thomas Bach : “Afrika staat volledig achter Senegal om de JOS in 2022 te verwelkomen. Het is nu aan Afrika en aan Senegal met zijn jonge bevolking en zijn passie voor sport!”

Drie steden zullen de competities hosten. Elke stad symboliseert een ander facet van Senegal : de historische hoofdstad, Dakar, de nieuwe stad Diamniadio en de natuurlijke schoonheid van de kuststad, Sally.