Logo of Team Belgium

Olympisch gymnaste Senna Deriks is Young Ambassador voor Team Belgiumn in Branska Bystrica. In 2016 nam ze deel aan de Olympische Spelen in Rio waar ze de jongste gymnaste van het Belgische team was. Andere hoogtepunten waren  het WK 2019 in Stuttgart, waar het Belgische team zich met een tiende plaats voor de Olympische Spelen in Tokio plaatste. In 2019 zette ze tijdens de Europese Spelen in Minsk ook haar beste individuele prestatie neer en werd er allround zesde. Senna Deriks zal onze atleten wegwijs maken in hun eerste olympische competitie en de waarden die eraan verbonden zijn. 

“Als Young Ambassador is het vooral mijn taak om aan de jonge atleten de Olympische waarden bij te brengen en om ze een leuke tijd te bezorgen in het Olympisch dorp. Samen met enkele andere Ambassadors van verschillende landen ben ik een “facilitator”. Onze groep gaat voornamelijk spelletjes organiseren waarbij de atleten moeten samenwerken en hun kennis over de verschillende sporten en landen kunnen testen. Hierbij kunnen de atleten ook kleine prijzen winnen die een leuk aandenken vormen.” 

“Het EJOF is een mooie kans om als jonge atleet al eens de Olympische sfeer op te snuiven en kennis te maken met de grootsheid van zo een evenement. Het hele gebeuren kan al eens overweldigend overkomen op de atleten, maar op het EJOF leren ze hoe ze daarmee kunnen omgaan en er plezier aan kunnen beleven. Ze doen er heel veel ervaring op die hen zowel op sportief vlak als op persoonlijk vlak veel gaat helpen.” 

“Ik had zelf nog nooit gehoord van de rol als Young Ambassador toen het BOIC mij contacteerde met de vraag of ik deze rol op mij wilde nemen. Aangezien ik zelf topsporter ben geweest en hierbij zelf veel mooie ervaringen heb beleefd, was ik direct enthousiast om de jonge atleten van Team Belgium te mogen bijstaan tijdens hun avontuur in Banska Bystrica! Ik kijk ernaar uit om samen met het hele Team Belgium een geweldige editie van het EJOF te beleven met prachtige ervaringen voor onze atleten.”