Logo of Team Belgium

Snowboarder en olympiër Seppe Smits zegt de topsport vaarwel. Hij is begonnen aan zijn afscheid op het internationale circuit. De wereldbekerwedstrijd in het Zwitserse Silvaplana op 21 maart wordt de laatste uit zijn carrière. 

Seppe Smits werd in zijn carrière 2 keer wereldkampioen in de slopestyle (in 2011 en 2017) en haalde ook 3 keer het podium in de big air (2x zilver, 1x brons). Hij nam 2 keer deel aan de Olympische Winterspelen, in 2014 in het Russische Sotsji en 4 jaar later in het Zuid-Koreaanse PyeongChang.

Seppe Smits schreef 2 keer de wereldbeker big air op zijn naam (in 2013 en 2015), won 4 WB-manches en stond op het podium van de prestigieuze X Games in de Verenigde Staten.

Seppe Smits: "Tot nu stond mijn hele leven volledig in het teken van snowboarden. Die sport zal wellicht altijd deel blijven uitmaken van mijn toekomst, maar als atleet sluit ik eind dit seizoen een belangrijk hoofdstuk af."

Seppe Smits heeft intussen al de basis gelegd voor een leven na de topsport. Hij is actief als spreker op events of voor bedrijven en als designer van duurzaam gemaakte snowboards vervaardigd in Malmedy, nabij de Belgisch-Duitse grens.

"Sustainability is een van de topics waarmee ik verder aan de slag wil. Tijdens mijn carrière heb ik de impact van klimaatveranderingen aan aan den lijve ondervonden. Op dat vlak wachten ons nog heel wat uitdagingen!"

Seppe, merci voor de intense mooie sportmomenten! Team Belgium wenst je alle succes toe in jouw verdere carrière !