Logo of Team Belgium

"Ik ben tevreden. We zijn goed gestart. Het is goed om de positieve punten te zien in plaats van ze te moeten corrigeren, ook al zijn er nog enkele dingen die we moeten corrigeren", verklaarde bondscoach Shane McLeod na de overtuigende 1-3 zege van de Red Lions tegen Nederland. "Het idee is om te groeien in het toernooi, maar we hebben kunnen vaststellen dat bepaalde zaken al heel goed zijn. De jongens zijn erg intelligent en waren goed voorbereid op de wedstrijd. Fysiek waren ze dominant. Ze verstaan elkaar ook goed."

De drie doelpunten op een stilstaande fase van Alexander Hendrickx zijn niet onverwacht. "In Rio waren we de slechtste ploeg op strafcorners. Nu denk ik dat we de beste zijn. Dat maakt de zaken een stuk gemakkelijker. Alexander is momenteel op de top van zijn kunnen. Hij heeft een topwedstrijd gespeeld", analyseerde de Nieuw-Zeelandse bondscoach van de Belgische hockeymannen.

"Ik zag de wedstrijd iets anders. We hadden met de technische staf gewed over de score. Er waren pessimisten, optimisten - waaronder ik, en realisten. De score varieerde van een gelijkspel tot overwinningen met 2-1 of 3-0. Het is dus iets tussenin geworden."

Maandag (9u30 lokale tijd, 2u30 bij ons) keren de Red Lions terug naar het hockeystadion van Oi om het op te nemen tegen vice-Europees kampioen Duitsland.
"Ik heb veel respect voor Duitsland. Ze spelen heel gedisciplineerd en zijn goed gestructureerd. Ik schat ze hoger in dan Nederland. Het zal een moeilijke wedstrijd worden. We zullen proberen voort te bouwen op de goede dingen van de wedstrijd van vandaag en een stap voorwaarts te zetten", klonk het bij Arthur Van Doren.

Shane McLeod deelt de inschatting van zijn verdediger over de Duitsers. "Ik denk echt dat ze beter zijn dan Nederland. We hebben ze goed bestudeerd. Hun ploeg groeit net als de onze. Ik zie gelijkenissen tussen beide teams. Het zal een grote match worden."

Belga