Logo of Team Belgium

De geblesseerde Stijn en Hanne Desmet kunnen waarschijnlijk over twee weken starten in de eerste serieuze shorttrackwedstrijd van het olympisch seizoen. Broer en zus Desmet hervatten dinsdag in Heerenveen de training met de Nederlandse selectie.

Dat is de verwachting van bondscoach Pieter Gysel. Hij denkt dat zijn toppupillen bij de Invitation Cup, van 1 tot en met 3 oktober in Heerenveen, op tenminste één afstand kunnen uitkomen.

Bij een val tijdens het trainingskamp in Courmayeur, Italië liep Hanne Desmet twee weken geleden een hersenschudding op. Enkele dagen eerder viel Stijn Desmet, waardoor hij botschade aan scheenbeen en een meniscus opliep. Het tweetal deed daarom niet mee aan het testtoernooi dat in Courmayeur werd gehouden. 

België doet in Heerenveen mee met negen schaatsers mee aan de International Invitation Cup: Hanne Desmet, Tineke den Dulk, Alexandra Danneel, Stijn Desmet, Gert-Jan Goeminne, Ward Pétré, Rino Vanhooren, Adriaan Dewagtere; voor de laatste plek wordt gekozen tussen Warre Van Damme en Enzo Proost.

Belga