Logo of Team Belgium

Slaap is essentieel voor lichaam en geest. Een goede nachtrust is één van dé voorwaarden om je fysiek en mentaal fit te voelen. Wie er een gezond slaappatroon op nahoudt, scoort op alle vlakken beter. Van humeur en schoolprestaties tot werkvermogen en sport. Samen met Auping draagt Team Belgium zijn steentje bij in een betere nachtrust voor onze topsporters.

Sponsor van de rust

Als Sponsor van de rust stelt Auping zijn kennis en producten in dienst van topsporters in verschillende disciplines. Denk aan de spelers van de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) en de wielrenners van Team DSM. In België gaan Auping en Team Belgium samen voor topprestaties door een selectie van Belgische atleten tijdens de Olympische Spelen te voorzien van matrassen en hoofdkussens.

Het is wetenschappelijk bewezen dat een goede nachtrust loont voor fysieke, mentale en emotionele prestaties. Je lichaam ontspant waardoor je spieren en gewrichten makkelijker herstellen. Je geest laadt zich op, zodat je scherper en alerter bent. Ook emotioneel heb je veel te winnen bij een optimaal slaappatroon: voldoende rust is goed voor je humeur en verlaagt je stressniveau.

Kortom, slaap is goud waard én verhoogt je kans op succes.

Toptips om heerlijk te slapen

Hoewel slaap heel persoonlijk is, zijn er toch vuistregels om heilzame slaapgewoonten te kweken. We zetten de belangrijkste op een rijtje:

  • Bouw regelmaat in: bepaal een vast tijdstip om te slapen en op te staan zodat je lichaam dit ritme onthoudt.
  • Vermijd digitale overdaad: beeldschermlicht belemmert de aanmaak van melatonine, een stofje dat een invloed heeft op inslapen.
  • Wees zuinig met alcohol en cafeïne: ze verstoren je slaapritme en doen afbreuk aan je slaapkwaliteit.
  • Zorg voor ventilatie: je verliest ’s nachts gemiddeld 350 milliliter vocht. Daarom is het belangrijk om te slapen op een goed ventilerende matras die het vocht systematisch afvoert. Alle Auping-matrassen scoren op het gebied van ventilatie steevast het beste.
  • Hul je in natuurlijke stoffen: zacht, comfortabel en ademend beddengoed garandeert optimale verluchting en voorkomt huidirritatie.
  • Pas je slaapkamertemperatuur aan: de ideale temperatuur ligt tussen de 16 en de 20 graden Celsius, naargelang je persoonlijke voorkeur.

Het spreekt voor zich dat je bed en matras – dé fundamenten voor een verkwikkende nachtrust – van topkwaliteit moeten zijn. Om aan individuele slaapvoorkeuren tegemoet te komen, ontwikkelt Auping bedden en matrassen voor elk type slaper: ontdek ze hier.

Dankzij slimme innovaties zoals een bedbodem met antisnurkfunctie of een app die je wekt in een lichte slaapfase, helpt Auping heel wat mensen in hun strijd tegen slaapproblemen. Op die manier kan iedereen gezonder leven én beter presteren.