Logo of Team Belgium

Het BOIC kondigde tijdens zijn algemene vergadering van 2 juni de oprichting van SOLIMEDA aan. SOLIMEDA is een olympische stichting voor steun aan medaillewinnaars die zich in een moeilijke sociale of financiële situatie bevinden.

De Stichting heeft als doel om, tijdelijk en in specifieke situaties, olympische medaillewinnaars te ondersteunen die zich in een moeilijke sociale of financiële situatie bevinden. Gezien hun verdiensten, moeten zij kunnen rekenen op de solidariteit van de sportwereld en van zijn partners.

Pierre-Olivier Beckers: “Olympische medaillewinnaars zijn helden, ze inspireren de volgende generaties sporters. Maar de transitie naar het leven na de topsport is niet eenvoudig. Voor sommigen is het financieel moeilijk om het hoofd boven water te houden. Vanaf nu kunnen zij een beroep doen op de een olympische stichting, SOLIMEDA.“

Het BOIC heeft de eerst bestuurders van de stichting aangeduid voor een periode van 4 jaar: Philip Berben, Pascal Mertens, Roger Moens, Jan Verstuyft en Thierry Zintz.