Logo of Team Belgium

De producent van natuurlijk mineraalwater Spadel heeft een partnerschap afgesloten met het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC). Deze samenwerking betreft de natuurlijke mineraalwaters van Spa, het favoriete watermerk van de Belgen en laatste groot watermerk in handen van een Belgisch bedrijf.

Spa wordt Officiële Leverancier van het BOIC en van het Team Belgium. Het steunt het evenement « Run to Rio », de eerste Olympische marathLon, een loopwedstrijd die de afstand tussen Brussel en Rio symboliseert. Op die manier helpt Spa de Belgische sportatleten van hoog niveau met het oog op hun deelname aan internationale wedstrijden zoals de Olympische Zomer- en Winterspelen.

Marc du Bois, gedelegeerd bestuurder van Spadel : « Dit partnerschap weerspiegelt onze wil om met het Belgisch watermerk Spa de Belgische atleten te steunen. Zoals de atleten van hoog niveau doen, zo draagt ook het natuurlijk mineraalwater Spa bij tot het promoten van een kwaliteitsimago binnen en buiten onze grenzen. Daarnaast heeft Spa altijd al activiteiten gesteund die de behoefte aan een optimale hydratatie voor ogen hebben, getuige hiervan onze historische partnerschap met de 20km door Brussel.»

Philippe Vander Putten, CEO van het BOIC : « De komst van Spadel als partner van Team Belgium valt mooi samen met de olympische stage van Lanzarote! Van 7 tot 23 november worden onze topatleten van dichtbij opgevolgd door de medische staff van het BOIC die steeds de belangrijkheid van hydratatie benadrukt heeft. Over twee jaar in Rio wordt dit voor elke atleet een zeer belangrijk aspect . Want zelfs in de winter (in de maand augustus is het winter in het zuidelijke halfrond), wordt het warm tijdens de OS in 2016. Spadel zal er ons voortaan aan herinneren dat hydratatie fundamenteel is bij alle sportbeoefening. »

Het is belangrijk om voor, tijdens en na een fysieke inspanning voldoende te drinken. Verschillende studies hebben de negatieve effecten van deshydratatie op de fysieke inspanningen aangetoond. Bijvoorbeeld, indien iemand 1% van zijn gewicht aan water verliest, daalt diens sportief prestatieniveau met 10%. Iemand die 2% verliest, krijgt een sterk dorstgevoel en kan tot wel 20% van zijn prestatieniveau verliezen (1).

Het Spa-gamma bestaat uit de merken natuurlijk mineraalwater Spa Reine, Spa Barisart en Spa Marie-Henriette alsook het gearomatiseerde natuurlijk mineraalwater Spa Bruisend & (citroen en munt).

(1)  Kelly A. et al., 2006, Official Journal of the American College of Sports Medicine, To Percent Dehydration Impairs and Six Percent Carbohydrate Drink Improves Boys Basketball Skills, 1650-1658.