Logo of Team Belgium

Van 24 tot 27 mei 2017 is Lommel gaststad voor de Nationale Spelen van Special Olympics. Ze zijn het sportieve hoogtepunt voor 3.400 atleten met een verstandelijke beperking. De Nationale Spelen van Special Olympics, dat zijn vier intense dagen vol sport, overgave, emotie voor duizenden atleten en hun coaches, families en supporters. BOIC-voorzitter Pierre-Olivier Beckers : “Het BOIC draagt Special Olympics Belgium via zijn patronaat al vele jaren een warm hart toe.”

Pierre-Olivier Beckers : “In sport zijn het onze waarden die ons meer dan ooit moeten leiden. Zij zijn de basis van de werking van het BOIC en van Team Belgium. Die waarden delen we met Special Olympics Belgium. Ook internationaal maakt Special Olympics Inc. deel uit van de erkende organisaties van het Internationaal Olympisch Comité. “

België is het enige land ter wereld dat elk jaar Nationale Spelen organiseert. Dat gaat, net als op de Olympische Spelen, gepaard met een openings- en slotceremonie, een atleten defilé en het aansteken van de vlam. Special Olympics Belgium vertegenwoordigt meer dan 12.500 atleten.