Logo of Team Belgium

De Stad Brussel en het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité roepen fans op om massaal samen de atleten die een medaille of een Top 8-plaats behaalden op de laatste Olympische Spelen van Tokyo te komen vieren. De festiviteiten starten vanaf 14u30 op vrijdag 3 september op de Grote Markt in Brussel. Om 16u worden de atleten verwelkomd op het legendarisch balkon van het Stadhuis op de Grote Markt van Brussel.

 

INFORMATIE VOOR FANS:
In Tokio behaalde Team Belgium 7 medailles (3x goud, 1x zilver en 3x brons) en 26 top 8-plaatsen in totaal, een schitterende prestatie. Waar is dat feestje?! Op de Grote Markt in Brussel!

Kom vanaf 14:30 met onze olympische atleten feesten! Nina Derwael, de Red Lions, Wout van Aert en tal van andere atleten verwachten je om samen met hen de fantastische prestaties van Team Belgium in Tokio te vieren.

Vanaf 14:30 kom je in de sfeer met muziek en de fantastische beelden van de Olympische Spelen. Om 16:00 verwelkomen presentatoren Jeroen Roppe en David Bertrand onze olympische helden op het balkon van het Brusselse Stadhuis.

Programma:

14:30: kom in de sfeer met de DJ-set van Vivian Tramasure en de fantastische beelden van de Olympische Spelen.

16:00: presentatoren Jeroen Roppe en David Bertrand verwelkomen onze olympische helden op het balkon van het Brusselse Stadhuis.

Wat je zeker moet weten:

  • Iedereen die de Grote Markt wil betreden, moet in het bezit zijn van een Covid Safe Ticket.
  • Er wordt afgeraden om met een rugzak te komen
  • Je kan de Grote Markt bereiken via de Boterstraat, de Heuvelstraat of de Hoedenmakerstraat

 
OPGELET: VANAF 14u30 MOET IEDEREEN DIE DE GROTE MARKT WIL BETREDEN IN HET BEZIT ZIJN VAN EEN COVID SAFE TICKET.

INFORMATIE VOOR MEDIA:

Na de huldiging is er een kort persmoment voorzien, waarbij de verschillende atleten kunnen geïnterviewd worden.

Voor persaccreditatie en fotografen: indien nog niet aangevraagd, gelieve uw aanvraag en uw perskaart per e-mail te versturen naar Fabienne Van Koninxloo (f.vankoninxloo@bmeo.be) uiterlijk vóór donderdag 2 september 18u.

MEER INFORMATIE: 

Stad Brussel:

BOIC: Matthias Van Baelen, Press Relations Manager, m.vanbaelen@olympic.be, +32 (0)472 54 30 33

Organisatie: Brussels Major Events asbl, Marina Bresciani, Communication Advisor, m.bresciani@bmeo.be, +32 (0)478 22 61 59